Skip to main content

Sittande Massage och Eventmassage

Lars Carlstrand | VD Team Lars Massage AB

Lars Carlstrand | VD Team Lars Massage AB

Innehåll

 • Sittande Massage
  • Team Lars Massages sittande massage
  • Fördelar med sittande massage
  • Massagestolen
  • Massagen som kommer till kunden
  • Kostnadseffektiv behandling
 • Eventmassage
  • Behandlingstid event
  • Kostnadseffektiv behandling
Sittande Massage och Eventmassage

Sittande Massage

Sittande massage är en behandlingsform som utförs på en speciell massagestol. Massagemetoden finns i flera former, men vanligast i Sverige är en sittande form av svensk klassisk massage. Klassisk massage är den absolut största massageformen i Sverige idag. Den skapades av Per Henrik Ling i början av 1800-talet. Per-Henrik är också mer känd som ”den svenska gymnastikens fader” och grundare av GIH. Det finns också en ovanligare form som kallas Energimassage. Energimassage härstammar från den japanska massageformen Shiatsu som är en del av den gamla Japanska medicinen.

Team Lars Massages sittande massage

Den sittande massage som Team Lars Massage gör är svensk klassisk massage. Behandlingstiderna brukar variera mellan 10 och 20 minuter, helst inte kortare än 10 eller längre än 30 minuter. Kortare än 10 minuter ger inte den avslappande effekt och lugnar inte nervsystemet, vilket är en effekt som är önskvärd. Antalet massagegrepp minskar också under en kort massage och därmed minskar behandlingseffekten på muskler och leder. En behandlingslängd som vi rekommenderar är 15-20 minuter. Den sänker både stressen och ger en bra muskulär effekt. Det är också den vanligaste tiden för sittande kontorsmassage.

Fördelar med sittande massage

En av de största fördelarna med sittande massage är att behandling kan ske med kläderna på. Det sparar tid och ingen massageolja eller handdukar behövs. Dessutom tar massagestolen mycket liten golvyta och eftersom massagen sker med kläderna på så kan den göras bland andra människor, i entréer, i kontorslandskap och i gallerior. Om det behövs massage på flera ställen är stolen dessutom lätt att flytta. Sittande massage kan ersätta liggande massage på massagebänk vid brist på massagerum eller större plats. Sittande massage är även bra vid massage av gravida och andra kunder som inte kan ligga och få massage på en massagebänk.

Massagestolen

Massagestolen är en hopfällbar stol som kan transporteras i en väska. På denna sitter kunden ”bakfram” på en sits och har benen vilande på speciella stöd under sitsen.  Armarna läggs på ett reglerbart armstöd för att få maximal avslappning i axlar och nacke, ett område där de flesta önskar sig behandling. Massagestolen är specialgjord för att kunden skall få en maximal avslappning under behandlingen. Det går bra att sitta på massagestolen med både byxor och kjol. Vi kan behandla både långa och korta kunder med sittande massage, för att stolen kan regleras på en mängd sätt och huvuddelen kan vinklas efter behov. Mellan varje ny kund desinfekterar vi stolen och sätter på ett nytt ansiktsskydd.

Massagen som kommer till kunden

Sittande kontorsmassage kan lätt förflyttas inom en byggnad eller mellan avdelningar och liknande. Det gör att kontorsmassage genom sittande massage kan komma till kunderna i stället för tvärtom. Detta passar till exempel på ett kundcenter där personalen har kort om tid och behöver massagen nära sin arbetsplats. Även arbetsplatser med öppna landskap som inte har något lämpligt rum för massage kan ha sin massage mitt i kontorslandskapet. Detta spar också mycket tid för personalen och företaget. Personalen behöver inte förflytta sig och det spar transporttid. Speciellt lämpligt är denna typ av massage för kundsupport eller e-handel där personalen har svårt att komma ifrån utom vid kortare stunder.

Kostnadseffektiv behandling

Sittande massage är en mycket kostnadseffektiv behandling. Eftersom kunderna får massage med kläderna på så hinner en massör med 3-6 personer per timme, jämförbart med liggande massage där massören hinner med 1-2 kunder per timme.

Sittande Massage och Eventmassage

Eventmassage

Eventmassage är sittande massage för speciella tillfällen. Det kan vara invigningar, mässor, friskvårdsdagar eller andra enstaka tillfällen som skall uppmärksammas. Till exempel, efter Covid-pandemin så har vi haft många företag som välkomnar din personal tillbaka till jobbet. Detta görs ofta med ett event där vår massage är en del av eventet, alltid ett mycket välbesökt och uppskattat moment.

Behandlingstid event

Behandlingstiden för eventmassagen är max 15 minuter per kund. Normalt så är 10 minuter en bra behandlingstid på event. Det har hänt att vi även behandlat 5 minuter, men det är i kortaste laget tycker både vi och kunderna.

Kostnadseffektiv behandling

Sittande massage är en mycket kostnadseffektiv behandling. Eftersom kunderna får massage med kläderna på så hinner en massör med 3-6 personer per timme, jämförbart med liggande massage där massören hinner med 1-2 kunder per timme.

Vill du veta mer?

Det som sker mellan dig och massörens händer, det är där magin sker. Du får hjälp med smärtor i kroppen, blir mer rörlig, sänker din stressnivå, får bättre cirkulation i kroppen. Du får också en lugn återhämtande stund, goda råd och ny kraft till både arbete och vardag. Det är det som ÄR Team Lars Massage.

Se vår trailer!

Fungerar massage för mig?

Svar från 3000 kunder visar

*Antal behandlingar i snitt 6-8 ggr á 30 minuter/år

75
Har ont varje dag
80
Fick hjälp
50
Fick en lugn stund
15
Fick mindre sjukskrivning