Skip to main content

5 skattemässiga saker att tänka på vid Massage på jobbet

Lars Carlstrand | VD Team Lars Massage AB

Lars Carlstrand | VD Team Lars Massage AB
En guide av Team Lars Massage

5 skattemässiga saker att tänka på vid Massage på jobbet

1

Du kan utan problem erbjuda din personal kostnadsfri massage. Det viktiga är att erbjudandet riktas till all personal. Om du har kontor på flera platser så behöver inte erbjudandet se exakt likadant ut. Personalen kan erbjudas massage på mottagning på en ort och på arbetsplatsen på en annan. Inte heller behöver kostnaden för dig som arbetsgivare vara densamma då ju priserna kan variera lokalt.

2

Kom ihåg att tjänsten ska benämnas ”Friskvårdsmassage”, dvs den får inte var riktad som behandlande så att den går mer mot rehabiliteringshållet. Naprapati och kiropraktik med innehåll av massage är faktiskt inte friskvård. Om den inte är renodlat riktad mot friskvårdsmassage så bör detta undvikas, bara för att vara på den säkra sidan.

3

Massage är godkänt av Skatteverket för att ingå i ett friskvårdsbidrag. Maxbeloppet för en anställd är 5,000 kr per år. Det går också att kombinera friskvårdsbidrag med naturaförmån (att företaget betalar) på så sätt att du som arbetsgivare kan subventionerar hela massagen. Den är då en riktad naturaförmån, utöver det personalen får i eget friskvårdsbidrag, för att använda som de vill (i enlighet med de riktlinjer som Skatteverket ger). Kontakta oss för mer information.

4

Massage är momspliktig, 25%. Detta till skillnad från legitimerade tjänster som naprapati, och kiropraktik, som är momsbefriade. Dessa tjänster är å andra sidan inte godkända för att användas som friskvårdsbidrag.

5

Varje behandling får inte kosta mer än 1,000 kr för att vara skattemässigt avdragsgill. Gör den det så anses den vara för lyxig.

Välkommen till Team Lars Massage!

Vill du veta mer?

Det som sker mellan dig och massörens händer, det är där magin sker. Du får hjälp med smärtor i kroppen, blir mer rörlig, sänker din stressnivå, får bättre cirkulation i kroppen. Du får också en lugn återhämtande stund, goda råd och ny kraft till både arbete och vardag. Det är det som ÄR Team Lars Massage.

Se vår trailer!

Fungerar massage för mig?

Svar från 3000 kunder visar

*Antal behandlingar i snitt 6-8 ggr á 30 minuter/år

75
Har ont varje dag
80
Fick hjälp
50
Fick en lugn stund
15
Fick mindre sjukskrivning